recordlabels.nu

Det senaste om frågor jag brinner för

Att köra Citroën är en livsstil!

I min familj har bilen alltid haft samma varumärke, Citroën. När min farfar köpte sin första bil var det en Citroën, när min far köpte sin första bil var även det en Citroën, och min första bil var Citroën. Med andra ord är Citroën det bilmärket som ligger mig och min familj varmast om hjärtat.

Bilmärket har funnits i snart 100 år, och grundades 1919 av ingenjören André Citroën. Märket är känt för att ha annorlunda modeller och design, nytänkande är en av grundstenarna. Under 1930-talet kom den bilmodellen som blev deras första storsäljare, Citroën Traction Avant. Bilen var mycket modern på den tiden, den hade framhjulsdrift, och fick goda vägegenskaper ifrån sin låga tyngdpunkt. Sedan starten har bilmärket fokuserat på att skapa modeller som var mindre och tekniskt avancerade. På 1960-talet erbjöd de två grundmodeller varav ena var en enkel småbil, och den andra större och tekniskt avancerad.

Nu för tiden är fokuset för bilarna på komfort och teknik. Under 2000-talet kom den bilen som jag kör idag, en Citroën XM. Den bilen är mycket bra, jag har haft den i ett par år och funderar inte på att byta. Jag gillar den för att den är klassisk och innehar flera drag som påminner mig om de första bilmodellerna de tillverkade.

För vår familj har det alltid varit viktigt att ha en bil som erbjuder mycket körglädje, samtidigt som den varit säker och haft god vägegenskap. Vår familj kommer aldrig att sluta köra Citroën, inte bara för histroriken bakom bilen men även för att det som sagt är en livsstil att köra Citroën.

posted by blogadmin in Uncategorized and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment