recordlabels.nu

Det senaste om frågor jag brinner för

Bemanning – en debatt med flera sidor

Bemanning, och bemanningsföretag är ofta i hetluften i dagens samhälle. Jag tänkte kortfattat gå igenom vad det kan tänkas bero på, och försöka redogöra för de olika sifornas åsikter. Men, som med alla civiliserade diskussioner ska vi börja med att förklara begreppet – vad diskuterar vi egentligen?

Med bemanning och bemanningsföretag så avser jag i denna artikel företag som hyr ur personal till andra företag. Det finns både långsiktiga uppdrag och kortare insatser. Självklart beror detta på vad det gäller, men ett kortare vikariat är ett bra exempel på när bemanning kan användas. Vad jag inte tänker på här är egentligen konsultverksamhet.

Bland fördelarna är det lätt att räkna sig till många för företagen. Man kan helt plötsligt ”anställa” någon ny under en viss period, utan att faktiskt anställa personen. Företaget köper helt enkelt in individens tjänster under en viss tid, och kan därefter välja att gå skilda vägar om behovet inte kvarstår. För företag innebär detta en ökad flexibilitet. Ett exempel på detta kan vara att extraanställa lagerpersonal under t.ex. julruschen på en större elektronikbutik eller postorderföretag. Bonusen blir dessutom att bemanningsföretaget tar fram en lämplig kompetens.

Motståndet till bemanning hävdar att den ibland närvarande kortsiktigheten i upplägget gör det svårt för människor att hitta en långsiktig anställning. Vissa pekar även på att människor inte får möjlighet att hitta en trygg anställningsform där villkor och ersättning är densamma som om personen hade varit direkt anställd av företaget. Ett vanligt steg ut i arbetslivet för unga är ofta via bemanningsföretag, vilket också gör att konceptet får mottaga kritik.

Vad som är rätt eller fel är en ren argumentation, men jag tror att båda sidorna har bra synpunkter, och jag tror dessutom att det är viktigt att inte se allt som svart och vitt.

posted by blogadmin in Branscher and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment