recordlabels.nu

Det senaste om frågor jag brinner för

Bemanning – en snabbväxande bransch

Bemanningsföretag är oftast första stoppet för de nybakade studenter som äntrar arbetsmarknaden idag. Detta oavsett om examen gäller gymnasiet eller högre utbildning. Branschen växer otroligt mycket. och har etablerat sig väl på den svenska marknaden. Redan sensommaren 2011 noterades rekordhög omsättning (SvD – 25 augusti 2011) för branschen i Sverige. Då vågade man inte ge någon framtidsprognos, men även sedan dess har läget pekat uppåt.  Fler och fler företag inser värdet i att låta ett externt företag sköta rekrytering.

Så vad är fördelarna med att låta ett bemanningsföretag hålla i rekryterings- och anställningsprocessen? Ett skäl är att företagaren får mer tid till andra – viktigare – aspekter av affärsverksamheten. Ett annat är att man köper in kompetens av experter, vilket betyder att företaget förhoppningsvis får rätt medarbetare till rätt tjänst. Ett tredje (och viktigt skäl) är att företagen inte behöver anställa personen själv – vilket ökar flexibiliteten gällande personalstyrkan.

Bemanningsföretaget Bravura är ett exempel på ett företag i denna tillväxtbransch. Ännu är hela branschen ung, och många av dess aktörer i sin linda. Min egen prognos är att modellen kommer att bli standard, då den konkurrensutsatta och globaliserade världshandeln präglas av ett allt större behov av specialisering. Nu landar vi osökt i förra styckets huvudresonemang – make or buy? Självklart är detta lika mycket trendspaning som prognos, men är trots detta ett fantastiskt intressant område att följa.

posted by blogadmin in Branscher and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment